Bitcoin en Ethereum gaan richting ‘Blockbuster’ vrijdag

Bitcoin en Ethereum gaan richting ‘Blockbuster’ vrijdag

Volgens Skew gaat de prijs van Bitcoin en Ethereum naar een ‘blockbuster’ vrijdag, aangezien een recordvolume aan optiecontracten afloopt.

Grafiekanalisten waarschuwen momenteel voor een verdere terugval naar ongeveer $ 9.900.

Volgens data-analist Skew zou de prijs van Bitcoin afstevenen op een blockbuster. Volgens de gegevens van het bedrijf is de openstaande interesse van alle Bitcoin-optiecontracten op de markt, inclusief Deribit, OKEx, Huobi, LedgerX en de CME, gestegen tot meer dan $ 2 miljard, of 88.000 optiecontracten, kort voor het verstrijken van morgen vrijdag. Zoals de volgende grafiek laat zien, betekent dit dat het vorige jaarlijkse hoogtepunt van eind juli opnieuw werd overschreden.

 

Zoals Coinmetrics in een recent rapport stelde, is de situatie niet anders voor Ethereum (ETH). Ongeveer $ 450 miljoen aan ETH-optiecontracten lopen ook morgen af. Deribit, momenteel het meest populaire handelsplatform voor ETH-optiecontracten, zal tot nu toe de grootste vervaldatum zien op basis van handelsvolume.

 

 

Wat betekent het aflopen van Bitcoin-optiecontracten voor de prijs?

Met optiecontracten kunnen houders op de vervaldatum Bitcoin kopen of verkopen tegen een specifieke prijs. Hoewel optiehandelaren geen echte Bitcoins hoeven te kopen of aan te houden, hebben ze in het verleden vaak enige invloed gehad op de spotprijs met hun prognoses voor een toekomstige prijs. kopen goud is mogelijk online.

 

Momenteel worden BTC-optiecontracten met een waarde van meer dan 100 miljoen USD dagelijks op alle beurzen verhandeld, wat driemaal het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op de spotmarkt is. Hetzelfde geldt voor ETH. Daarom heeft Coinmetrics met betrekking tot de ETH-optiecontracten bepaald dat de expiratie een grotere volatiliteit op de markt kan veroorzaken:

 

Deze gebeurtenis zal waarschijnlijk gedurende de week extra volatiliteit aan de prijsactie toevoegen, aangezien traders hun blootstelling aan deze posities willen afdekken, uitwerken of mogelijk in afwachting daarvan actie ondernemen op de spotmarkt.

 

Een blik op de gegevens laat echter een optimistisch beeld zien. Oproepopties leiden de putten op de vervaldatum. Bovendien ligt een groot deel van de optiecontracten tussen $ 11.000 en $ 12.000, wat ver boven de huidige prijs van Bitcoin van $ 10.335 ligt. Aan de andere kant hebben de laatste drie expiratiedata laten zien dat de invloed van de opties op de spotprijs overdreven kan zijn. De intraday-bandbreedte bedroeg voor alle niet meer dan 300 USD. kopen btc op de markt kan overal.

 

Analisten waarschuwen voor een nieuwe terugval

Andere factoren kunnen momenteel echter een grotere impact hebben op de prijs van Bitcoin. Voor deze achtergrond legde de prominente daghandelaar Josh Rager in zijn laatste tweet uit dat hij een zekere invloed verwacht van de Amerikaanse verkiezingen die binnen een maand op de agenda staan. In het licht hiervan verwacht hij echter, zelfs met een nieuwe tegenslag, dat het van korte duur zal zijn en dat oktober een “goede maand” zal worden.

 

Gisteren waarschuwde de chartanalist “TraderKoz” voor een sterke pullback, aangezien hij een zekere overeenkomst in de daily chart had ontdekt tussen de crash van begin september en de huidige koersbeweging:

 

Nou … dit ziet er bekend uit.

 

Analist “Teddy Cleps” waarschuwt momenteel ook voor een verdere terugtrekking naar het ondersteuningsniveau van ongeveer $ 9.900. Zoals de handelaar uitlegde, zou een bearish beweging op handen kunnen zijn als deze ondersteuning ook breekt:

 

Back to top