Hoe zit het precies met waterschade in je woning? Kun je op een makkelijke manier zoeken naar oplossingen? Of moet je een professioneel bedrijf inhuren?

Hoe zit het precies met waterschade in je woning? Kun je op een makkelijke manier zoeken naar oplossingen? Of moet je een professioneel bedrijf inhuren?

Waterschade reparatie is iets waar elke huiseigenaar bang voor is omdat het zo’n groot probleem is. Door vocht in huis direct aan te pakken kun je veel gedoe voorkomen. Uw woning houdt immers stand en ondersteunt uw hele huis. Als de integriteit van uw stichting in het gedrang komt, betekent dit dat alles wat u ‘thuis’ noemt, wordt aangetast. Maar het is groter dan dat. U en uw familie hebben een leven opgebouwd in uw huis. Elke kamer heeft een speciaal geheugen. In veel opzichten vergelijk je alle andere huizen met die van jezelf, alsof het de grootste lakmoesproef voor ‘thuiswaardigheid’ is.

Het laatste waar je als huiseigenaar ooit mee om wilt gaan, is de mogelijkheid dat er ernstige problemen onder je voeten kunnen ontstaan. Hoewel het denken op deze manier een echte teleurstelling kan zijn, kan het gewoon de juiste manier van denken zijn om u te betrekken bij de beoordeling van de stichting van uw huis op dit moment. Zelfs als je er vrij zeker van bent dat alles in orde is, wil je toch je best doen om het spel voor te blijven.

  • Dus, precies wanneer moet u een expert op het gebied van funderingsherstel in uw huis bellen? Hier zijn een paar tips:
  • Scheuren in de gipsplaten – Misschien de meest voorkomende problemen die huiseigenaren zien, scheuren in je gipsplaten betekenen dat je huis verschuift. Zorg ervoor dat u kijkt in gemeenschappelijke ruimtes in de buurt van deurkozijnen, maar ook in ruimtes waar muren tegen het plafond aankomen. Met andere woorden, kijk overal. Bron: Vochtproblemen.vlaanderen.

Deuren en ramen hebben problemen met vocht, wat kun je doen?

Deuren kunnen blijven hangen, maar het zijn niet alleen kamerdeuren. Hoe goed houdt uw keukenkastje het? Zijn er deuren die steeds moeilijker te openen of te sluiten zijn? Vloeren zijn oneffen en kraken, als je ooit een bal naar je hond hebt gegooid en hebt gemerkt dat hij in bepaalde richtingen veel meer rolt dan in andere, dan kijk je naar sommige oneffenheden. Als u een tegel heeft, kan deze sterk beïnvloed worden door funderingsproblemen, dus zoek altijd naar eventuele scheurtjes of hobbelige plekken.

U kunt ook merken dat uw vloer kraakt. Oneffenheden in uw vloerplanken is een teken dat u moet opmerken. Dakproblemen met vocht, weinig mensen zouden denken dat een dak problemen heeft die direct verband houden met de fundering, maar als de open haard problemen heeft met het metselwerk, kan dat betekenen dat uw fundering veel beweegt. Twee andere plaatsen om te controleren zijn schotelantennes en dakdoorvoeringen.

Back to top