HEEFT JDATE DAAROM ECHT EEN GEVAL DAT LEGAAL IS? IK BEN AL EEN LANGTIJD JSWIPE INDIVIDUEEL EN IK HEB OOK NOOIT GEDACHT DAT DE TOEPASSING IS GEKOPPELD AAN JDATE.

HEEFT JDATE DAAROM ECHT EEN GEVAL DAT LEGAAL IS? IK BEN AL EEN LANGTIJD JSWIPE INDIVIDUEEL EN IK HEB OOK NOOIT GEDACHT DAT DE TOEPASSING IS GEKOPPELD AAN JDATE.

Het discreet matchen van twee mensen op basis van hun interesses onder het huidige IP-regime, het is voor Jdate mogelijk om intellectueel eigendom te hebben over alle software. Dit octrooi bestrijkt vrijwel elke site die online dateert, en bevat mogelijk tal van sociale netwerken, die ook gebruik maken van een sleutelalgoritme om vertrouwelijk “matches” te suggereren.

 

Telkens wanneer intellectueel eigendom Christina Gagnier dit octrooi voor het eerst zag, beschreef ze het in mijn ervaring als “veel te breed. Maar het is absoluut uitgegeven in 1999, daarom denk ik dat dit een van de vele problemen is met brede patenten op computersoftware. ”

 

Superbrede softwareportfolio’s worden in veel gevallen slechts als een wapen van voorkoop of intimidatie beschouwd, omdat ze een schikking kunnen bewerkstelligen – alleen omdat een winst voor de rechtbank niet waarschijnlijk is.

 

Daarom hebben de advocaten van Jdate waarschijnlijk niet de matzah-ballen om echt een rechtszaak aan te spannen tegen een goed gefinancierde site die dateert zoals Tinder of Okcupid, met een leger van advocaten tot hun beschikking. Maar het zoeken naar kleinere startups, zoals Jswipe, is veel eenvoudiger, vooral als een bedrijf dat klein is om de feitelijke situatie louter om geldelijke redenen toe te geven.

 

Bent u zich ervan bewust dat het handelsmerk “J”, het Amerikaanse rechtssysteem, geen duidelijke norm heeft om aan te tonen of de gewone klant Jswipe zou verwarren als een bijzaak van Jdate. Jdate zou gewoon alle bewijzen kunnen leveren die ze kunnen vinden, inclusief anekdotische getuigenissen, die suggereren dat sommige klanten dachten dat beide apps deel uitmaakten van Spark Networks. Parship is populair.

 

Het kwam dus gewoon voor dat tijdens exact dezelfde topbijeenkomst waar we Yarus tegenkwamen, we bovendien een aangenaam Joods stel ontdekten dat elkaar ontmoette op Jswipe.

‘Ik was verrast om hiernaar te luisteren, omdat het in mijn ervaring ongelooflijk lijkt. We hebben nooit gedacht dat er een band bestaat tussen Jswipe en Jdate ‘, zei de vrouw voor de weinigen, die niet op de hoogte waren van de rechtszaak. 50plus match voor ouderen.

 

Sterker nog, Yarus en zijn groep hadden waarschijnlijk nooit gedacht dat een gebruiker de 2 Joodse online datingsites zou verwarren met de andere persoon. Maar het bestaande intellectuele eigendom stelt Jdate in staat een enorme liefde voor de branche te hebben met een divers, wettelijk complex handelsmerkprofiel en het opportunistisch te gebruiken tegen toekomstige concurrentie.

 

Vanwege het huidige legale landschap dat Jdate naar verluidt wilde krijgen, hebben Yarus samen met zijn team een ​​crowdfundingcampagne opgezet om hun langdurige gepaste uitgaven (meer dan $ 500.000) en een contactdoel te financieren om pro-bono juridische hulp te krijgen, gewoon in In dit geval vindt u joodse advocaten die hun jaarlijkse mitswa-quotiënt willen vervullen. We vermoeden dat Jswipe een paar Joodse advocaten zou kunnen vinden die dat wel doen.

 

https://www.youtube.com/embed/3vc-HBlJSzc

 

* Voor meer verhalen zoals deze, meld je hier aan voor de Ferenstein Wire-publicatie.

Jdate, de meest populaire relatieoplossing die verantwoordelijk is voor meer joodse afspraken dan de gebruikelijke fles Manischewitz, speelt hardbal in de honden-eet-hondenwereld van goede matchmaking die joods is.

 

Jdate’s moederbedrijf, Spark Networks, heeft discreet een rechtszaak aangespannen die voor het laatst is afgesloten Jswipe, de ‘Tinder voor joden’-datingapplicatie, die het intellectuele thuis claimt binnen de letter’ J ‘in de Joodse datingscene (het bedrijf is de branding sinds de’ J-familie ”).

 

Bovendien beweert Jdate dat het het patent heeft op software die “vertrouwelijk overeenkomsten bepaalt en http://www.meetmindful.net/ gebruikers op de hoogte stelt van gedeelde overeenkomsten in gevoelens en passies. “Jswipe stelt, net als Tinder, gebruikers op de hoogte wanneer hun intieme interesse‘ naar rechts veegt ’op de foto, waardoor het patent van Jdate wordt verbroken.

 

Met andere woorden, het snelle juridische team van Jdate was in staat om een ​​breder intellectueel eigendomsprofiel te verkrijgen in vergelijking met de Grand Canyon, met potentiële claims wegens inbreuk op het auteursrecht op talloze internetsites, waarvan er veel ‘vertrouwelijk’ overeenkomen met singles.

 

Waarom zou u dan vooral Jswipe kiezen in plaats van de hele scène met online datingsites?

Jdate’s gepaste briefing tegen Jswipe maakt de situatie dat online datingsites die zelf merken vanwege de “J-familie” van namen het handelsmerk van Jdate schenden.

 

Toch is het moeilijk om te verklaren dat dit komt omdat Jswipe de pagina “J” gebruikt. Er zijn meer apps die Joods zijn, beginnend met de pagina ‘J’ dan de sluitingen van de universiteit van New York op Rosh Hashanah. Jcrush, Jwed, Jzoog zijn slechts enkele Joodse dating-apps op de markt. En misschien zijn het misschien niet alleen dating-apps; er is ook de inmiddels ter ziele gegane JVibe, een teeny-bop tijdschrift voor puberende geselecteerde mensen, thaHet is lang geleden opgericht in 2004. ‘J-name’ in business branding lijkt zo typisch als “berg” in Joodse achternamen.

 

Spark Networks weigerde commentaar te geven op de Ferenstein Wire met betrekking tot het hangende proces, maar toch lijkt de instantie over het algemeen een peststrategie om Jswipe te stimuleren om de organisatie op de markt te brengen.

 

Oprichter van Jswipe, David Yarus, bekende vertrouwelijk hun problemen die mij persoonlijk legaal zijn wanneer we voor het eerst in Eden, Utah, tegenkwamen voor een weekendbijeenkomst georganiseerd door het bijeenroepende team, Summit. Het kan Yarus worden verboden om met details te praten, maar bronnen in de buurt van de manier waarop het mij persoonlijk vertelt dat Jdate een koopaanbod had dat zelfs geen geld kon betalen voor een vleermuis die een dure mitswa is, dus vocht Jswipe de rechtszaak in tegenstelling tot verkopen.

 

“Het is gewoon niet ongebruikelijk om een ​​of andere vorm van internetprotocol adresgeschillen in gevaar te brengen om een ​​organisatie te” dwingen “om snel aan de eettafel te komen voor de overname”, legt intellectueel huisadvocaat en prospect voor Ca Senate, Christina Gagnier uit, “dit zou kunnen mogelijk worden beschouwd als een agressieve of ongepast strategie, maar het wordt gebruikt. ”

 

 

 

 

Back to top